Ehtsad võimaitselised kaneeliküpsised sobivad kingituseks vanaemadele, kes armastavad neid tee või kohvi kõrvale krõbistada.
-
Kogus Koostis- ja maitseained
5.5 dl nisujahu 2,75 dl
1 dl Kartulijahu 0,5 dl
1.5 dl Tuhksuhkur 0,75 dl
300 g Külm või 150 g
0.5 -1 sl Vesi (külm) 0,25-0,5 sl
KAUNISTUSEKS
1 tk Muna
4 sl Suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
Sega omavahel nisu- ja kartulijahu ning tuhksuhkur. Lõika või kuubikuteks ja näpi jahusegusse. Vala peale vesi ning töötle tainaks. NB! Sega nii palju, et kõik oleks segamini, aga mitte rohkem. Lase 1 tund külmas seista. Pane ahi 175° juurde sooja. Sega suhkur kaneeliga. Rulli näppude vahel tainast väikesed pallid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga madalaks. Määri lahtiklopitud munaga ja puista üle suhkru-kaneeliseguga. Küpseta 10 minutit või kuni küpsised saavad kauni värvi.
NB! Kaneel kohe taignasse segada - saab veel maitsvam!
-
Kogus Koostis- ja maitseained
5.5 dl nisujahu 2,75 dl
1 dl Kartulijahu 0,5 dl
1.5 dl Tuhksuhkur 0,75 dl
300 g Külm või 150 g
0.5 -1 sl Vesi (külm) 0,25-0,5 sl
KAUNISTUSEKS
1 tk Muna
4 sl Suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
Sega omavahel nisu- ja kartulijahu ning tuhksuhkur. Lõika või kuubikuteks ja näpi jahusegusse. Vala peale vesi ning töötle tainaks. NB! Sega nii palju, et kõik oleks segamini, aga mitte rohkem. Lase 1 tund külmas seista. Pane ahi 175° juurde sooja. Sega suhkur kaneeliga. Rulli näppude vahel tainast väikesed pallid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga madalaks. Määri lahtiklopitud munaga ja puista üle suhkru-kaneeliseguga. Küpseta 10 minutit või kuni küpsised saavad kauni värvi.
NB! Kaneel kohe taignasse segada - saab veel maitsvam!
Comments