Skip to main content

Vanaema kaneeliküpsised

Ehtsad võimaitselised kaneeliküpsised sobivad kingituseks vanaemadele, kes armastavad neid tee või kohvi kõrvale krõbistada.
-
Kogus Koostis- ja maitseained
5.5 dl nisujahu 2,75 dl
1 dl Kartulijahu 0,5 dl
1.5 dl Tuhksuhkur 0,75 dl
300 g Külm või 150 g
0.5 -1 sl Vesi (külm) 0,25-0,5 sl
KAUNISTUSEKS
1 tk Muna
4 sl Suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)



Sega omavahel nisu- ja kartulijahu ning tuhksuhkur. Lõika või kuubikuteks ja näpi jahusegusse. Vala peale vesi ning töötle tainaks. NB! Sega nii palju, et kõik oleks segamini, aga mitte rohkem. Lase 1 tund külmas seista. Pane ahi 175° juurde sooja. Sega suhkur kaneeliga. Rulli näppude vahel tainast väikesed pallid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga madalaks. Määri lahtiklopitud munaga ja puista üle suhkru-kaneeliseguga. Küpseta 10 minutit või kuni küpsised saavad kauni värvi.

NB! Kaneel kohe taignasse segada - saab veel maitsvam!

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Hoidis - vaarika-punasesõstra marmelaad

500 g punaseid sõstraid 300 g vaarikaid 400 g suhkurt 3 sl zeleepulbrit veidi vaniljet 1 kaneelikoor Valmistusviis 1. Puhasta punased sõstrad otse potti ja suru katki. Lisa 3/4 dl vett ja keeda marju viis minutit. 2. Kurna koored mahlast välja. Sega juurde suhkur, zeleepulber, vanilje ja kaneel. Sega ja kuumuta, kuni suhkur sulab. 3. Lisa vaarikad ja keeda veel üks minut. Võta kaneelikoor potist välja ja tõsta marmelaad kuumadesse purkidesse.