Põhi: 2 dl jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 75 g võid, 3/4 dk suhkrut, 1 muna, 2 sl külma vett.
Kate: 3 sl keeva vett, 2 sl jahvatatud kohvi, 4 muna, 2 dl suhkrut, 400 g maitsestamata toorjuustu, 1 dl jahu, 3 dl vahukoort, 2 sl apelsinilikööri.
Serveerimiseks: vahukoort, kohviube, 2 sl kakaod.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa toesoe või ja sega seni, kuni taigen uutub muredaks. Lisa suhkur, muna ja vesi ning sega ühtlaseks. Suru taigen ümmarguse koogivormi põhja.
Täidise jaoks valmista tassi kohv, kui see on tõmmanud, sõelu välja kohvipaks. Vahusta eraldi munad suhkruga ja toasoe toorjuust likööriga. Lisa munavahule toorjuustuvaht. Sega hulka jahu, vahustatud koor ja jahtunud kohv. Vala täidis taigna peale ja küpseta 160 kraadi juures poolteist tundi. Lülita ahi välja ja lase lahtise uksega jahtuda. Tõsta kook vähemalt tunniks külmkappi (veel pare, üheks ööks). Kaunista vahukoore ja kohviubadega, puista üle kakaoga.
Kate: 3 sl keeva vett, 2 sl jahvatatud kohvi, 4 muna, 2 dl suhkrut, 400 g maitsestamata toorjuustu, 1 dl jahu, 3 dl vahukoort, 2 sl apelsinilikööri.
Serveerimiseks: vahukoort, kohviube, 2 sl kakaod.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa toesoe või ja sega seni, kuni taigen uutub muredaks. Lisa suhkur, muna ja vesi ning sega ühtlaseks. Suru taigen ümmarguse koogivormi põhja.
Täidise jaoks valmista tassi kohv, kui see on tõmmanud, sõelu välja kohvipaks. Vahusta eraldi munad suhkruga ja toasoe toorjuust likööriga. Lisa munavahule toorjuustuvaht. Sega hulka jahu, vahustatud koor ja jahtunud kohv. Vala täidis taigna peale ja küpseta 160 kraadi juures poolteist tundi. Lülita ahi välja ja lase lahtise uksega jahtuda. Tõsta kook vähemalt tunniks külmkappi (veel pare, üheks ööks). Kaunista vahukoore ja kohviubadega, puista üle kakaoga.
Comments