Kaneel teeb sellest kirsipirukast tõelise hõrgutise. Valmista kook eelmisel päeval, siis on seda parem lõigata.
-
Ligikaudu 6 portsjonile
2dl nisujahu
0.5tl kaneeli (jahvatatud)
1dl suhkur
1tk muna
4sl piim
100g või
350g *kirsid
1dl *jahu
0.25tl kaneel (jahvatatud)
2sl suhkur
25g või
Valmistusaeg:
Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja munad. Sega ühtlaseks tainaks. Võid kasutada ka mikserit. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja suru pisut tainasse. Sega katteained nii, et segad võikuubikud näppude vahel ülejäänud ainetega. Sega seni, kuni saad purutaolise massi. Raputa kirssidele. Küpseta ahjus 175°C juures 30-35 minutit, kuni tikk jääb tainasse torgates kuivaks. Lase jahtuda. Serveerides raputa üle tuhksuhkruga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
-
Ligikaudu 6 portsjonile
2dl nisujahu
0.5tl kaneeli (jahvatatud)
1dl suhkur
1tk muna
4sl piim
100g või
350g *kirsid
1dl *jahu
0.25tl kaneel (jahvatatud)
2sl suhkur
25g või
Valmistusaeg:
Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja munad. Sega ühtlaseks tainaks. Võid kasutada ka mikserit. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja suru pisut tainasse. Sega katteained nii, et segad võikuubikud näppude vahel ülejäänud ainetega. Sega seni, kuni saad purutaolise massi. Raputa kirssidele. Küpseta ahjus 175°C juures 30-35 minutit, kuni tikk jääb tainasse torgates kuivaks. Lase jahtuda. Serveerides raputa üle tuhksuhkruga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Comments