Skip to main content

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu
2 l vett
1 porgand
2 sibulat
1 sl võid
4 tl jahu
2 dl rõõska koort
200 g suitsujuustu
soola
pipart
hakitud peterselli

Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel
kuumusel u 30 minutit. Tõsta
puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad
ja lõika ribadeks. Sulata
pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta
läbi. Vala potti ja keeda umbes
10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha,
lase keema tõusta. Sega
hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja
pipraga. Sega hästi läbi,
kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Comments

Popular posts from this blog

Hoidis - vaarika-punasesõstra marmelaad

500 g punaseid sõstraid 300 g vaarikaid 400 g suhkurt 3 sl zeleepulbrit veidi vaniljet 1 kaneelikoor Valmistusviis 1. Puhasta punased sõstrad otse potti ja suru katki. Lisa 3/4 dl vett ja keeda marju viis minutit. 2. Kurna koored mahlast välja. Sega juurde suhkur, zeleepulber, vanilje ja kaneel. Sega ja kuumuta, kuni suhkur sulab. 3. Lisa vaarikad ja keeda veel üks minut. Võta kaneelikoor potist välja ja tõsta marmelaad kuumadesse purkidesse.

Vanaema rabarberikook

See on üks väga lihtne ja odav, hea rabarberikook. Sügisel saab sama retseptiga teha õunakooki, asendades rabarberi õuntega. 4 muna 1 l jahu (4 x 250 ml klaasi) 0,5 l keefirit 250 ml suhkrut (õuntega tehes panna suhkrut natuke vähem) 0,5 - 0,75 kl (250 ml klaas) hästi väikeseid rabarberitükikesi (õunakoogi puhul võib panna terve klaasi õunatükikesi) 1 tl soodat noaotsaga soola (pidavat aitama kergitada) vaniljesuhkrut rosinaid (sobivad rabarberikoogi sisse väga hästi) Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, segada läbi. Lisada soodaga segatud jahu, sool, keefir, rabarberitükid, rosinad ja vaniljesuhkur. Segada kõik läbi ja valada pannile. Küpsetada 200-kraadise ahjus keskmises vahes kuni on kollakaspruun.