Põhi: 125 g võid, 1 dl suhkrut, 2 munakollast, 1 dl piima, 1,5 dl jahu, 2 tl küpsetuspulbrit.
Kate: 2 munavalget, 1,5 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut.
Rabarberikeedis: 0,5 l tükeldatud rabarbreid, 0,5 dl vett, 0,5 dl suhkrut.
Täidis: 2 dl vahukoort, 2 dl rabarberikeedist, 0,5 dl suhkrut, 0,5 sl vaniljesuhkrut, 1 tl jahvatatud ingverit, 0,5 sl sidrunimahla.
Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sellele õhukese kihina. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus suhkrud. Määri segu taignale, küpseta 200 kraadi juures 12 min. Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks.
Keeda rabarberitest keedis (20 min tasasel tulel) ja jahuta. Vahusta koor, sega koos suhkru ja maitseainetega keedise hulka. Määri täidis kahe kihi vahele.
Kate: 2 munavalget, 1,5 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut.
Rabarberikeedis: 0,5 l tükeldatud rabarbreid, 0,5 dl vett, 0,5 dl suhkrut.
Täidis: 2 dl vahukoort, 2 dl rabarberikeedist, 0,5 dl suhkrut, 0,5 sl vaniljesuhkrut, 1 tl jahvatatud ingverit, 0,5 sl sidrunimahla.
Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sellele õhukese kihina. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus suhkrud. Määri segu taignale, küpseta 200 kraadi juures 12 min. Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks.
Keeda rabarberitest keedis (20 min tasasel tulel) ja jahuta. Vahusta koor, sega koos suhkru ja maitseainetega keedise hulka. Määri täidis kahe kihi vahele.
Comments