Põhi: 180 g jahu, 120 g võid, 60 g suhkrut, 1 dl hapukoort, 2 munakollast, 1/4 tl küpsetuspulbrit.
Täidis: 120 g suhkrut, 2 sl vaniljesuhkrut, 3 munakollast, 600 g kohupiima, 2 dl hapukoort, 40 g rosinaid, 1 sidruni riivitud koor, 2 munavalget.
Kate: 30 g riivsaia, 3 munavalget, 90 g tuhksuhkrut.
Srga kokku kõik põhja ained, jättes vähese jahuga segatud küpsetuspulbri viimaseks. Vormi taignast pall ja pane 20 minutiks külma. Rulli taigen pannile, torka kahvliga augud sisse ja küpseta peaegu valmis.
Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks. Lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor, sega hoolikalt. Lõpuk lisa vahustatud munavalge. Raputa poolvalmis koogipõhjale riivsaia ja tõsta peale kohupiimatäidis. Küpseta 20 min, kuni see on peaaegu valmis. Vahusta ülejäänud 3 unavalget, lisa tuhksuhkur ja sega. Vala munavalgevaht koogile ja küpseta, kuni kate on kuldkollane.
Täidis: 120 g suhkrut, 2 sl vaniljesuhkrut, 3 munakollast, 600 g kohupiima, 2 dl hapukoort, 40 g rosinaid, 1 sidruni riivitud koor, 2 munavalget.
Kate: 30 g riivsaia, 3 munavalget, 90 g tuhksuhkrut.
Srga kokku kõik põhja ained, jättes vähese jahuga segatud küpsetuspulbri viimaseks. Vormi taignast pall ja pane 20 minutiks külma. Rulli taigen pannile, torka kahvliga augud sisse ja küpseta peaegu valmis.
Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks. Lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor, sega hoolikalt. Lõpuk lisa vahustatud munavalge. Raputa poolvalmis koogipõhjale riivsaia ja tõsta peale kohupiimatäidis. Küpseta 20 min, kuni see on peaaegu valmis. Vahusta ülejäänud 3 unavalget, lisa tuhksuhkur ja sega. Vala munavalgevaht koogile ja küpseta, kuni kate on kuldkollane.
Comments