Variant 1:
Koostis
300g makarone
600g veise hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
3 küünt küüslauku
3 suurt tomatit
200g feta juustu
150g riivitud juustu
1 muna
natuke piima
1 ribimaitseline puljongi kuubik
pipar
Valmistamine:
* Keeda makaronid pehmeks.
* Lõigu sibul, küüslauk, paprika. Lõigu tomatid 1-2 mm paksusteks lõikudeks.
* Pruunista hakkliha, lisa sibul, küüslauk, paprika, puljongi kuubik ja pipar. Sega hulka feta juust, kuni see on täiesti ära sulanud.
# Laota küpsetus vormi põhja kiht hakkliha segu, siis kiht makarone ja lao peale tomati viilud ja sama moodi nii mitu korda, kui segu ja makarone jätkub. Kõige peale laota tomati viilud.
# Klopi muna ja lisa piim ning kalla vorm sellega üle.
# Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit, siis laota peale riivitud juust ja küpseta veel 5 minutit või kuni juust värvub pealt kuldpruuniks.
Variant 2:
1 kilo sealiha
1 suurem punane sibul
1 suurem paprika
1 karp shampinjone
1 purk majoneesi
150 g juustu
1 ribimaitseline puljongikuubik
pipart
Valmistamine:
Lõigu liha, seened, puhasta ja lõigu paprika tükkideks.
Puhasta ja lõigu sibul ratasteks.
Riivi juust.
Pruunista/prae/hauta liha pannil u. 10-15 minutit.
Võta ahjupott ja lao pool lihast sinna sisse. Lao peale pool paprikast, seentest ja sibulast. Lisa 1/3 majoneesi. Lisa teine pool lihast, paprika, seened ja sibul.
Raputa peale juust ja kata see majoneesi kihiga.
Pott kata kaanega ja küpseta ahjus u. 200-250 kraadi juures tund aega.
Soovi korral võib võtta viimaseks 5-10 minutiks kaane pealt ära.
Serveeri koos keedukartuliga.
Koostis
300g makarone
600g veise hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
3 küünt küüslauku
3 suurt tomatit
200g feta juustu
150g riivitud juustu
1 muna
natuke piima
1 ribimaitseline puljongi kuubik
pipar
Valmistamine:
* Keeda makaronid pehmeks.
* Lõigu sibul, küüslauk, paprika. Lõigu tomatid 1-2 mm paksusteks lõikudeks.
* Pruunista hakkliha, lisa sibul, küüslauk, paprika, puljongi kuubik ja pipar. Sega hulka feta juust, kuni see on täiesti ära sulanud.
# Laota küpsetus vormi põhja kiht hakkliha segu, siis kiht makarone ja lao peale tomati viilud ja sama moodi nii mitu korda, kui segu ja makarone jätkub. Kõige peale laota tomati viilud.
# Klopi muna ja lisa piim ning kalla vorm sellega üle.
# Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit, siis laota peale riivitud juust ja küpseta veel 5 minutit või kuni juust värvub pealt kuldpruuniks.
Variant 2:
1 kilo sealiha
1 suurem punane sibul
1 suurem paprika
1 karp shampinjone
1 purk majoneesi
150 g juustu
1 ribimaitseline puljongikuubik
pipart
Valmistamine:
Lõigu liha, seened, puhasta ja lõigu paprika tükkideks.
Puhasta ja lõigu sibul ratasteks.
Riivi juust.
Pruunista/prae/hauta liha pannil u. 10-15 minutit.
Võta ahjupott ja lao pool lihast sinna sisse. Lao peale pool paprikast, seentest ja sibulast. Lisa 1/3 majoneesi. Lisa teine pool lihast, paprika, seened ja sibul.
Raputa peale juust ja kata see majoneesi kihiga.
Pott kata kaanega ja küpseta ahjus u. 200-250 kraadi juures tund aega.
Soovi korral võib võtta viimaseks 5-10 minutiks kaane pealt ära.
Serveeri koos keedukartuliga.
Comments