Skip to main content

Ingveri õunakook

Põhi: 75 g võid, 2 dl tuhksuhkrut, 1 mina, 3,5 dl jahu.
Täidis: 1m2 kg õunu, 2,5 dl rosinaid, 1 sidruni riivitud koor ja mahl, 0,5 tl jahvatatud ingverit, 2 tl kaneeli.
Kate: 3 muna, 2 tl vaniljesuhkrut, 0,5 dl suhkrut, 0,5 dl jahu, 2 sl külma vett, 1 tl küpsetuspulbrit.

Sulata vüi ja sega hulka tuhksuhkur. Lisa muna ja jahu, sega ühtlaseks taignaks ja hoia vähemalt 30 min külmas. Lõika õunad väikesteks õhukesteks viiludeks. Lisa rosinad, kaneel, ingverm sidrunikoor ja -mahl ning sega.
Suru taigen võiga määritud ümmarguse koogivormi põhja. Pane peale õunatäidis ja küpseta 180 kraadi juures 25 min.
Vahusta munavalged, lisa suhkur, munakollased, vesi, jahu küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Vala kate õuntele ja küpseta veel 20 min.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Hoidis - vaarika-punasesõstra marmelaad

500 g punaseid sõstraid 300 g vaarikaid 400 g suhkurt 3 sl zeleepulbrit veidi vaniljet 1 kaneelikoor Valmistusviis 1. Puhasta punased sõstrad otse potti ja suru katki. Lisa 3/4 dl vett ja keeda marju viis minutit. 2. Kurna koored mahlast välja. Sega juurde suhkur, zeleepulber, vanilje ja kaneel. Sega ja kuumuta, kuni suhkur sulab. 3. Lisa vaarikad ja keeda veel üks minut. Võta kaneelikoor potist välja ja tõsta marmelaad kuumadesse purkidesse.