550 g jahu sõelutakse kuhikusse, lisatakse peenestatud pärmi 40 g ja 1 spl suhkrut ning 1/8 l leiget piima (1,5% rasva). Segatakse 1/4 osa jahuga kuni pärm ja suhkur on sulanud. Jäetakse sooja kohta seisma 15 minutiks. Lisatakse terake soola, 1 tl peenestatud kardemoni, 1 tl kaneeli, 50 g kuivatatud aprikoose (kuubistatakse), 50 g sidruni- ja 50 g apelsinikoore sukaadi segatakse ülejäänud jahuga.
200 g margariini sulatatakse, jahutatakse veidi ja segatakse 50 g lahja kohupiimaga. Mass segatakse läbi ja jäetakse 30 minutiks sooja kerkima.
Lõpus lisatakse 250 g rummirosinaid.
Jahuga tolmutatud laual vormitakse taignast kaks ca 3 cm läbimõõduga rulli. Palmikud rullitakse keskkohalt veidi õhemaks. Taignapooled asetatakse üksteisele ning vajutatakse kokku.
Tõstetakse küpsetuspaberiga küpsetusplaadile, lastakse veelkord 30 min kerkida. Ahi kuumutatakse 250oni. Sai asetatakse teisest küpsetusrestist allapoole, kuumust alandatakse 170oni ja küpsetatakse ca tund aega.
Veel soe sai piserdatakse üle 20 g sulatatud võiga, soovi korral riputatakse üle 20 g sõelutud puudersuhkru ja 3 pk vanillsuhkru seguga.
200 g margariini sulatatakse, jahutatakse veidi ja segatakse 50 g lahja kohupiimaga. Mass segatakse läbi ja jäetakse 30 minutiks sooja kerkima.
Lõpus lisatakse 250 g rummirosinaid.
Jahuga tolmutatud laual vormitakse taignast kaks ca 3 cm läbimõõduga rulli. Palmikud rullitakse keskkohalt veidi õhemaks. Taignapooled asetatakse üksteisele ning vajutatakse kokku.
Tõstetakse küpsetuspaberiga küpsetusplaadile, lastakse veelkord 30 min kerkida. Ahi kuumutatakse 250oni. Sai asetatakse teisest küpsetusrestist allapoole, kuumust alandatakse 170oni ja küpsetatakse ca tund aega.
Veel soe sai piserdatakse üle 20 g sulatatud võiga, soovi korral riputatakse üle 20 g sõelutud puudersuhkru ja 3 pk vanillsuhkru seguga.
Comments