Kui küpsetad vanillisaiu muffinipannis, tulevad need eriti mahlased ja head. Ahjuplaadil kipub tainas laiali vajuma ja küpsetis kuivama. Vanillimaitseline glasuur annab saiakestele mõnusa maitse.
-
25 g Pärm
2 dl Piim
200 g Või (toasoe)
1 sl Suhkur
6 -7 dl nisujahu
veidi jahu rullimiseks
TÄIDIS
75 g Või
2 sl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Muna määrimiseks
KAUNISTAMISEKS
1 dl Tuhksuhkur
0.5 -1 tl Vesi
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Pudista pärm kaussi, lisa käesoe piim ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa kuubikuteks lõigatud toasoe või, suhkur ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Rulli see 40 x 40 cm suuruseks plaadiks ja lõika väiksemateks, nt 8 x 8 cm ruutudeks. Sega kokku täidis ja pane iga tüki keskele lusikatäis. Lappa ruutude nurgad keskele kokku (nagu võisaial). Tõsta paberist või metallist muffinivormidesse ning lase kerkida räti all umbes 1 tund. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 250° juures 5-8 minutit. Lase räti all jahtuda. Nirista kokkusegatud suhkruglasuur peale vahetult enne serveerimist.
-
25 g Pärm
2 dl Piim
200 g Või (toasoe)
1 sl Suhkur
6 -7 dl nisujahu
veidi jahu rullimiseks
TÄIDIS
75 g Või
2 sl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Muna määrimiseks
KAUNISTAMISEKS
1 dl Tuhksuhkur
0.5 -1 tl Vesi
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Pudista pärm kaussi, lisa käesoe piim ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa kuubikuteks lõigatud toasoe või, suhkur ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Rulli see 40 x 40 cm suuruseks plaadiks ja lõika väiksemateks, nt 8 x 8 cm ruutudeks. Sega kokku täidis ja pane iga tüki keskele lusikatäis. Lappa ruutude nurgad keskele kokku (nagu võisaial). Tõsta paberist või metallist muffinivormidesse ning lase kerkida räti all umbes 1 tund. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 250° juures 5-8 minutit. Lase räti all jahtuda. Nirista kokkusegatud suhkruglasuur peale vahetult enne serveerimist.
Comments