Põhi:
5 muna
5 spl suhkrut
3 spl nisujahu
3 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 apelsini riivitud koor ja mahl
Vahusta munakollased suhkruga, lisa vahustamise käigus järkjärgult aelsinimahl ja -koor. Lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu ja küpsetuspulber ning viimasena vahustatud munavalged. Pane kooguvormi, küpseta 175 kraadi juures ca 25-30 minutit. Lase paokil ahjuuksega jahtuda.
Täidis:
3 apelsini
2,5 dl suhkrut
100 g võid
2 muna
3 dl vahukoort
1 sl želatiini
Riivi apelsinidelt koor ja pressi neist välja mahl. Pane riivitud koor, mahl, suhkur ja või potti, kuumuta vesivannis, kuni või sulab, lisa vahustatud munad ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Jahuta.
Vahusta vahukoor ja lisa see jahutunud täidisele. Lisa ka väheses mahlas sulatatud želatiin.
Lõika tordipõhi kaheks, immuta apelsinimahlaga, määri täidis tordipoolte vahele, peale ja külgedele.
Kate:
2 dl apelsinimahla (NB! Mina asendasin poemahlaga, täpsemalt segumahlaga, milles oli ka apelsini - puhas apelsinimahl jääks vast liiga vänge)
2 sl suhkrut
1,5 sl želatiini.
Kaunistuseks
mandlilaaste
2-3 apelsini.
5 muna
5 spl suhkrut
3 spl nisujahu
3 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 apelsini riivitud koor ja mahl
Vahusta munakollased suhkruga, lisa vahustamise käigus järkjärgult aelsinimahl ja -koor. Lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu ja küpsetuspulber ning viimasena vahustatud munavalged. Pane kooguvormi, küpseta 175 kraadi juures ca 25-30 minutit. Lase paokil ahjuuksega jahtuda.
Täidis:
3 apelsini
2,5 dl suhkrut
100 g võid
2 muna
3 dl vahukoort
1 sl želatiini
Riivi apelsinidelt koor ja pressi neist välja mahl. Pane riivitud koor, mahl, suhkur ja või potti, kuumuta vesivannis, kuni või sulab, lisa vahustatud munad ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Jahuta.
Vahusta vahukoor ja lisa see jahutunud täidisele. Lisa ka väheses mahlas sulatatud želatiin.
Lõika tordipõhi kaheks, immuta apelsinimahlaga, määri täidis tordipoolte vahele, peale ja külgedele.
Kate:
2 dl apelsinimahla (NB! Mina asendasin poemahlaga, täpsemalt segumahlaga, milles oli ka apelsini - puhas apelsinimahl jääks vast liiga vänge)
2 sl suhkrut
1,5 sl želatiini.
Kaunistuseks
mandlilaaste
2-3 apelsini.
Comments