Skip to main content

Koorene kana-pastaroog

Koostis:

500g kanafileed
1 pakk mee- ja suitsumarinaadi
1/2 purki Felixi Sweet and Sour kastet
3 küüslauguküünt
300g makarone
1 keskmine punane sibul
1,5dl piima
1,5 dl hapukoort
1/2 ribimaitselist puljongikuubikut (või lihtsalt soola)
basiilikut (soovitavalt värsket, sobib ka kuivatatud)
100g juustu

Valmistamine:

Lõigu kanafilee pisikesteks tükkideks ja pane tunniks ajaks marinaadi.
Peenesta küüslauk ning lisa kanafilee juurde, samuti magushapu kaste. Sega ja jäta seisma.
Keeda makaronid pehmeks ning nõruta kuivaks.
Tükelda sibul.
Pruunista sibul pannil. Kui sibul hakkab pruuniks saama lisa kanafilee (mina nõrutasin sealt enamuse üleliigsest marinaadist välja). Prae kuni kanafilee on pehme (reeglina võtab see 5-10 minutit). Lisa piim ning hapukoor. Maitsesta basiiliku ning puljongikuubikuga.
Kalla segu makaronide peale ning sega segamini.
Lisa segule 100g riivitud juustu.

Serveeri värske salatiga!

Nipp: Mina lisasin kastmesegule kastmepaksendajat, siis jäi kaste veidi tahkem ja seega jäi paremini makaronide külge ning tundus kreemjam.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.