Skip to main content

Vanaema rabarberikook

See on üks väga lihtne ja odav, hea rabarberikook. Sügisel saab sama retseptiga teha õunakooki, asendades rabarberi õuntega.

4 muna
1 l jahu (4 x 250 ml klaasi)
0,5 l keefirit
250 ml suhkrut (õuntega tehes panna suhkrut natuke vähem)
0,5 - 0,75 kl (250 ml klaas) hästi väikeseid rabarberitükikesi (õunakoogi puhul võib panna terve klaasi õunatükikesi)
1 tl soodat
noaotsaga soola (pidavat aitama kergitada)
vaniljesuhkrut
rosinaid (sobivad rabarberikoogi sisse väga hästi)

Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, segada läbi. Lisada soodaga segatud jahu, sool, keefir, rabarberitükid, rosinad ja vaniljesuhkur.

Segada kõik läbi ja valada pannile. Küpsetada 200-kraadise ahjus keskmises vahes kuni on kollakaspruun.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.