Skip to main content

Kaneeli-kirsipirukas

Kaneel teeb sellest kirsipirukast tõelise hõrgutise. Valmista kook eelmisel päeval, siis on seda parem lõigata.
-

Ligikaudu 6 portsjonile


2dl nisujahu
0.5tl kaneeli (jahvatatud)
1dl suhkur
1tk muna
4sl piim
100g või
350g *kirsid
1dl *jahu
0.25tl kaneel (jahvatatud)
2sl suhkur
25g või



Valmistusaeg:

Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja munad. Sega ühtlaseks tainaks. Võid kasutada ka mikserit. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja suru pisut tainasse. Sega katteained nii, et segad võikuubikud näppude vahel ülejäänud ainetega. Sega seni, kuni saad purutaolise massi. Raputa kirssidele. Küpseta ahjus 175°C juures 30-35 minutit, kuni tikk jääb tainasse torgates kuivaks. Lase jahtuda. Serveerides raputa üle tuhksuhkruga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.