Skip to main content

Kohvi-juustukook

Põhi: 2 dl jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 75 g võid, 3/4 dk suhkrut, 1 muna, 2 sl külma vett.

Kate: 3 sl keeva vett, 2 sl jahvatatud kohvi, 4 muna, 2 dl suhkrut, 400 g maitsestamata toorjuustu, 1 dl jahu, 3 dl vahukoort, 2 sl apelsinilikööri.

Serveerimiseks: vahukoort, kohviube, 2 sl kakaod.

Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa toesoe või ja sega seni, kuni taigen uutub muredaks. Lisa suhkur, muna ja vesi ning sega ühtlaseks. Suru taigen ümmarguse koogivormi põhja.
Täidise jaoks valmista tassi kohv, kui see on tõmmanud, sõelu välja kohvipaks. Vahusta eraldi munad suhkruga ja toasoe toorjuust likööriga. Lisa munavahule toorjuustuvaht. Sega hulka jahu, vahustatud koor ja jahtunud kohv. Vala täidis taigna peale ja küpseta 160 kraadi juures poolteist tundi. Lülita ahi välja ja lase lahtise uksega jahtuda. Tõsta kook vähemalt tunniks külmkappi (veel pare, üheks ööks). Kaunista vahukoore ja kohviubadega, puista üle kakaoga.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.