Skip to main content

Pühadesai

550 g jahu sõelutakse kuhikusse, lisatakse peenestatud pärmi 40 g ja 1 spl suhkrut ning 1/8 l leiget piima (1,5% rasva). Segatakse 1/4 osa jahuga kuni pärm ja suhkur on sulanud. Jäetakse sooja kohta seisma 15 minutiks. Lisatakse terake soola, 1 tl peenestatud kardemoni, 1 tl kaneeli, 50 g kuivatatud aprikoose (kuubistatakse), 50 g sidruni- ja 50 g apelsinikoore sukaadi segatakse ülejäänud jahuga.
200 g margariini sulatatakse, jahutatakse veidi ja segatakse 50 g lahja kohupiimaga. Mass segatakse läbi ja jäetakse 30 minutiks sooja kerkima.

Lõpus lisatakse 250 g rummirosinaid.
Jahuga tolmutatud laual vormitakse taignast kaks ca 3 cm läbimõõduga rulli. Palmikud rullitakse keskkohalt veidi õhemaks. Taignapooled asetatakse üksteisele ning vajutatakse kokku.
Tõstetakse küpsetuspaberiga küpsetusplaadile, lastakse veelkord 30 min kerkida. Ahi kuumutatakse 250oni. Sai asetatakse teisest küpsetusrestist allapoole, kuumust alandatakse 170oni ja küpsetatakse ca tund aega.

Veel soe sai piserdatakse üle 20 g sulatatud võiga, soovi korral riputatakse üle 20 g sõelutud puudersuhkru ja 3 pk vanillsuhkru seguga.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.