Skip to main content

Lasagnette

Variant 1:

Koostis

300g makarone
600g veise hakkliha
1 suur sibul
1 paprika
3 küünt küüslauku
3 suurt tomatit
200g feta juustu
150g riivitud juustu
1 muna
natuke piima
1 ribimaitseline puljongi kuubik
pipar

Valmistamine:

* Keeda makaronid pehmeks.
* Lõigu sibul, küüslauk, paprika. Lõigu tomatid 1-2 mm paksusteks lõikudeks.
* Pruunista hakkliha, lisa sibul, küüslauk, paprika, puljongi kuubik ja pipar. Sega hulka feta juust, kuni see on täiesti ära sulanud.

# Laota küpsetus vormi põhja kiht hakkliha segu, siis kiht makarone ja lao peale tomati viilud ja sama moodi nii mitu korda, kui segu ja makarone jätkub. Kõige peale laota tomati viilud.
# Klopi muna ja lisa piim ning kalla vorm sellega üle.
# Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit, siis laota peale riivitud juust ja küpseta veel 5 minutit või kuni juust värvub pealt kuldpruuniks.


Variant 2:

1 kilo sealiha
1 suurem punane sibul
1 suurem paprika
1 karp shampinjone
1 purk majoneesi
150 g juustu
1 ribimaitseline puljongikuubik
pipart


Valmistamine:

Lõigu liha, seened, puhasta ja lõigu paprika tükkideks.
Puhasta ja lõigu sibul ratasteks.
Riivi juust.
Pruunista/prae/hauta liha pannil u. 10-15 minutit.
Võta ahjupott ja lao pool lihast sinna sisse. Lao peale pool paprikast, seentest ja sibulast. Lisa 1/3 majoneesi. Lisa teine pool lihast, paprika, seened ja sibul.
Raputa peale juust ja kata see majoneesi kihiga.
Pott kata kaanega ja küpseta ahjus u. 200-250 kraadi juures tund aega.
Soovi korral võib võtta viimaseks 5-10 minutiks kaane pealt ära.

Serveeri koos keedukartuliga.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Üks variant sibulaklopsist

Koostis: 1 kilo sealiha fileed 1 tuub mahedat magusat sinepit 1 väike pakk kohvikoort 3-4 suurt sibulat soola pipart Valmistamine: * Lõigu liha umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja klopi haamriga läbi. * Maitsesta viilud soola ja pipraga. * Pruunista viilud pannil ja lao nad potti. * Pane potti 150ml vett ja hauta lihaviile madalal kuumusel 20 minutit. * Tõsta viilud potist välja. Lisa alles jäänud vette sinep ja kohvikoor ning kuumuta neid, kuni kaste paksemaks muutub. * Tõsta viilud potti tagasi ja hauta neid veel umbes 10 minutit. * Lõigu sibul ratasteks ja pruunista need pannil õlis. * Sibul tõsta serveerides lihatüki peale.

Brändiga flambeeritud banaanide ja koorejäätise kokteil (sobib ka lastele, retsept 4-le)

4 banaani, 150g suhkrut, 60g brändit, 500g koorejäätist, 500g õunamahla, 300 ml jääkuubikuid Koori banaanid ja lõika suurteks tükkideks. Pane suhkur pannile ja aseta pann pliidile. Oota, kuni suhkur hakkab sulama ning muutub kergelt kuldpruuniks, seejärel lisa sisse banaanid. Hauta 2–3 minutit, kuni banaanid muutuvad pehmeks. Vala brändi banaanidele ja pane tikuga põlema. Hoia nägu ja käed eemal, et mitte ennast põletada! Kui leek on kustunud, on kogu alkohol toidust välja põlenud! Lase segul kergelt jahtuda. Pane blenderisse jäätis, jääkuubikud ja flambeeritud banaanid. Blenderda. Vala kõrgetesse klaasidesse või pokaalidesse, lisa kõrs ja muud kaunistused.