Skip to main content

Mõte.

Armastan valuga,
vihkan heaga,
andestan paludes,
unustan teades.

Ütlen valimatult,
valin oskamatult,
oskan tahtmatult,
tahan mõtlematult,
mõtlen segaselt,
segan võimatult,
võin aga kõike.

Comments

Popular posts from this blog

Kana-suitsujuustukaste

3 kanakintsu 2 l vett 1 porgand 2 sibulat 1 sl võid 4 tl jahu 2 dl rõõska koort 200 g suitsujuustu soola pipart hakitud peterselli Pane kanakintsud külma veega keema, eralda vaht ja keeda keskmisel kuumusel u 30 minutit. Tõsta puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

Hoidis - vaarika-punasesõstra marmelaad

500 g punaseid sõstraid 300 g vaarikaid 400 g suhkurt 3 sl zeleepulbrit veidi vaniljet 1 kaneelikoor Valmistusviis 1. Puhasta punased sõstrad otse potti ja suru katki. Lisa 3/4 dl vett ja keeda marju viis minutit. 2. Kurna koored mahlast välja. Sega juurde suhkur, zeleepulber, vanilje ja kaneel. Sega ja kuumuta, kuni suhkur sulab. 3. Lisa vaarikad ja keeda veel üks minut. Võta kaneelikoor potist välja ja tõsta marmelaad kuumadesse purkidesse.

Vanaema rabarberikook

See on üks väga lihtne ja odav, hea rabarberikook. Sügisel saab sama retseptiga teha õunakooki, asendades rabarberi õuntega. 4 muna 1 l jahu (4 x 250 ml klaasi) 0,5 l keefirit 250 ml suhkrut (õuntega tehes panna suhkrut natuke vähem) 0,5 - 0,75 kl (250 ml klaas) hästi väikeseid rabarberitükikesi (õunakoogi puhul võib panna terve klaasi õunatükikesi) 1 tl soodat noaotsaga soola (pidavat aitama kergitada) vaniljesuhkrut rosinaid (sobivad rabarberikoogi sisse väga hästi) Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, segada läbi. Lisada soodaga segatud jahu, sool, keefir, rabarberitükid, rosinad ja vaniljesuhkur. Segada kõik läbi ja valada pannile. Küpsetada 200-kraadise ahjus keskmises vahes kuni on kollakaspruun.